Het Haags Barokgezelschap     Artistiek leider en dirigent: Gilles Michels
 

Otto Bouwknegt, tenor

De tenor Otto Bouwknegt studeerde aanvankelijk Klassieke Talen. Na zijn doctoraal examen studeerde hij zang aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Meinard Kraak en vervolgens bij Rita Dams en Diane Forlano. Momenteel studeert hij bij Ronald Kleekamp. Hij volgde masterclasses bij onder andere Emma Kirkby, Kurt Equiluz en Elly Ameling.

Otto Bouwknegt is een veelgevraagd solist. Zijn repertoire bestrijkt alle stijlperiodes, waarbij het accent ligt op oude muziek. Hij werkte met dirigenten als Ton Koopman, Jos van Veldhoven, Philip Herreweghe, Kenneth Montgomery en Oliver Knussen.

 

In het buitenland was hij onder meer te horen in het San Antonio Festival of Early Music in de Verenigde Staten, onder leiding van Paul McCreesh. Onder William Christie vertolkte hij de hoofdrol uit “David et Jonathas” van M.A. Charpentier met uitvoeringen in Parijs, Lyon, Genève en Londen. Met het befaamde koperensemble Concerto Palatino gaf hij concerten in Spanje en Oostenrijk.

Otto Bouwknegt behoort tot de vaste bezetting van The Amsterdam Baroque Choir onder leiding van Ton Koopman. Ook is hij regelmatig te horen in Capella Figuralis, het solistenensemble van de Nederlandse Bachvereniging.

Gedurende zeven jaar maakte hij deel uit van het Egidius Kwartet, waarmee hij optrad in vele belangrijke festivals in Europa.
Met deze ensembles maakte hij diverse CD-opnames.

 

Otto Bouwknegt

terug