Het Haags Barokgezelschap     Artistiek leider en dirigent: Gilles Michels
 

Robert Brouwer, bariton

De Nederlandse bariton Robert Brouwer (Utrecht, 1987) begon op tienjarige leeftijd aan zijn zangopleiding bij de Koorschool Noord Nederland en werd een jaar later toegelaten tot het Roder Jongenskoor. Hij zong als jongenssolist onder meer de rol van Dritte Knabe in Mozarts Die Zauberflöte bij de Nationale Reisopera onder leiding van Ton Koopman. Na zijn stemwisseling veroverde hij één van de vier plaatsen voor bas-bariton in het Roder Jongenskoor.

Robert studeerde hoofdvak Zang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Lenie van den Heuvel en Maria Acda-Maas. Na zijn afstuderen in 2011 werd hij aangenomen aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, master of music klassieke zang, bij Jón Þorsteinsson. Daarnaast volgde hij lessen bij onder anderen Frans Fiselier, Jan van Zelm en Francien van der Heijden.

 

In 2011 had hij zijn roldebuut als Aeneas in Purcells Dido & Aeneas bij Opera Mosset, Zuid-Frankrijk. Hij is regelmatig als solist op de concertpodia te horen. Zijn repertoire omvat onder meer het Requiem van Duruflé, het Requiem van Fauré, de Messiah van Händel, de Johannes Passion en de Matthäus Passion van Bach en verschillende Bachcantates (onder meer bij barokensemble De Swaen). Daarnaast verleent hij zijn medewerking aan de uitvoering van hedendaagse composities.

Robert is lid van het professioneel kamerkoor Studium Chorale onder leiding van Hans Leenders en vormt samen met pianiste Denise Lutgens een veelgevraagd duo.

 

Robert Brouwer

terug