Het Haags Barokgezelschap     Artistiek leider en dirigent: Gilles Michels
 

Jasper Dijkstra, tenor

Jasper combineert zijn werk in de gezondheidszorg met een uitgebreide agenda als zanger. Op zevenjarige leeftijd begon hij al met zingen, namelijk in het jongenskoor van het Sacramentskoor Breda. Het jongenskoor, dat nog steeds onder muzikale leiding van Henri de Graauw staat, verleent naast reguliere kerkdiensten ook medewerking aan verscheidene uitvoeringen van de Matthaüs Passion, symfonieën van Mahler en andere grote composities. Naast de vele repetities van het jongenskoor studeerde hij piano bij André Telderman en orgel bij Kees Stikkers.

Na zijn stembreuk zong Jasper in het herenkoor van de Choralen van de Grote of O.L.V. kerk Breda. In diezelfde periode studeerde hij zang bij Lucie Hillen en verleende hij zijn medewerking aan verscheidene koren en ensembles, zoals Barokensemble De Swaen, Cantores Martini Utrecht, Cappella Breda, Roosevelt College Choir en i buoni antichi. Op dit moment is hij als vaste zanger verbonden aan de Cappella Nicolai te Amsterdam onder leiding van Michael Hedley. Het repertoire is zeer uitgebreid en betreft alles van Gregoriaans tot muziek uit de eenentwintigste eeuw.

Hiernaast verleent hij als solist en koorzanger zijn medewerking aan verschillende projecten in het gehele land, waaronder de passies en oratoria van Bach en de Messiah van Händel. Ook werkt hij regelmatig samen met dirigent Gilles Michels: met het Collegium Musicum Traiectum zong hij het Mozart Requiem en Bachs Weihnachtsoratorium. Met het Utrechts StudentenKoor en Orkest zong hij in 2017 voor het derde aaneengesloten jaar als solist bij het centrale Bachwerk dat zij in binnen- en buitenland uitvoeren, dit keer als Evangelist in de Johannes Passion.

 

Jasper Dijkstra

terug