Het Haags Barokgezelschap     Artistiek leider en dirigent: Gilles Michels
 

Marcel Moester, bas

De bas Marcel Moester studeerde na de middelbare school farmacie aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens zijn studie ging de muziek een steeds belangrijker plaats in zijn leven innemen.

Hij volgde zanglessen bij onder anderen Margreet Honig. De laatste jaren wordt hij gecoacht door Frans Huijts in Den Haag.

Marcel Moester heeft gezongen bij gerenommeerde ensembles als het NCRV-Vocaal Ensemble, het Groot Omroepkoor en het Quink Vokaal Ensemble. Tegenwoordig maakt hij deel uit van het oude-muziekensemble Camerata Trajectina.

Marcel Moester treedt al ruim 40 jaar regelmatig op als solist in concert- en oratoriumuitvoeringen van barokmuziek en ook van het romantische repertoire. Daarnaast heeft hij meegewerkt aan een groot aantal opnamen.

 

In april 2000 was hij in het kader van het Bach-jaar een van de solisten in een uitvoering van de Matthäus-Passion in de Thomaskirche in Leipzig. In oktober 2001 zong hij de Messiah in Halle, de geboorteplaats van Händel. In 2003 en 2006 vertolkte hij de Christus-partij in de Matthäus-Passion in het Concertgebouw te Amsterdam. In november 2007 zong hij op dezelfde plaats de baspartij in het Deutsches Requiem van Brahms. In 2009 en 2011 trad hij met Camerata Trajectina en de dichter Gerrit Komrij op in een theaterproductie rond het schilderij De Zeven Hoofdzonden van Jeroen Bosch.

Tot zijn repertoire behoren diverse liederencycli van Schubert, Schumann en Vaughan Williams.

 

Marcel Moester

terug