Het Haags Barokgezelschap     Artistiek leider en dirigent: Gilles Michels
 

Simon Schmidt, bariton

Simon Schmidt

 

De Australische bariton Simon Schmidt zingt een breed repertoire opera, oratorium, operette en lied, vanaf de barokperiode tot en met de hedendagse muziek. Hij heeft speciaal affiniteit met de muziek van Mozart, Schubert en Britten.

Na zijn zangstudie aan het Queensland Conservatorium in Australië werd Simon soldaat en zanger bij de Australian Army Band Brisbane, terwijl hij ook Developing Artist bij de Queensland Opera was.

Hij vertrok uit Australië aan het einde van 2007 om zijn zangopleiding in het Verenigd Koninkrijk te vervolgen. In 2008 studeerde hij aan het Royal Northern College of Music in Manchester, onder leiding van Robert Alderson. Na een succesvolle auditie in 2009 begon hij zijn contract bij de Vlaamse Opera (Kunsthuis) als lid van het koor. Hier heeft hij ook een aantal rollen gezongen in opera's als Lady Macbeth of Mtsensk, Der Rosenkavalier, Tristan und Isolde, Il Viaggio a Reims en Eugene Onégin.

 

Dit concertseizoen zingt Simon bassoli in de Matthäus Passion van Bach in Den Haag, Chorfantasie van Beethoven met Leif Ove Andsnes en het Mahler Kammerorkest, het Requiem van Duruflé onder leiding van Paul Dinneweth, alsook projecten met het Metropole Koor en Orkest onder leiding van Jaak Gregoor.

terug