Het Haags Barokgezelschap     Artistiek leider en dirigent: Gilles Michels
 

Eline Welle, mezzo-sopraan

Eline Welle begon haar muzikale opleiding op zesjarige leeftijd met pianoles. Ze heeft met de piano meerdere concoursen gewonnen en op elfjarige leeftijd speelde ze haar eerste pianoconcert met orkest op tournee in Frankrijk.

Haar eerste ervaring met zang was in het Nationaal Kinderkoor. Hierdoor kreeg ze al op jonge leeftijd de kans om onder leiding te zingen van grote dirigenten als Riccardo Chailly, Edo de Waard, Jaap van Zweden, Bernard Haitink, Sir Simon Rattle en Nikolaus Harnoncourt.

Later werd ze zowel voor piano als voor zang aangenomen aan het Conservatorium van Amsterdam. Eline studeerde zang bij Valerie Guillorit en behaalde in juni 2014 haar Bachelor diploma. Ze vervolgde haar zangstudie bij zowel Valerie Guillorit als Sasja Hunnego en mag zich sinds juni 2016 Master of Music noemen.

In 2014/2015 nam Eline deel aan de Internationale Liedmasterclass bij Christianne Stotijn in Brussel. Daarnaast volgde ze masterclasses bij onder anderen Margreet Honig, Ira Siff, Emma Kirkby, Claron McFadden en Barbara Kozelj. Ze werkte met regisseurs als Floris Visser en Elsina Jansen.

 

Eline Welle

Eline heeft als solist zowel in het binnenland als in het buitenland op diverse podia gestaan en koestert tevens een passie voor kamermuziek, ensemblezang en lesgeven. Ze maakt deel uit van het Helios Trio, met altvioliste Iteke Wijbenga en pianist Daan Boertien. Hiermee trad ze onder andere op bij het Harmos Festival in Portugal in 2015 en in de Kleine Zaal van het Concertgebouw van Amsterdam.

 

Ze zong de altsoli in Bachs Matthäus Passion, de Johannes Passion, de Hohe Messe, diverse cantates, Mozarts Requiem en Händels Messiah. In december 2015 was ze nog te horen in de Noorderkerk in het project ‘In de ban van de Messiah’ met Maarten Koningsberger.

Op diverse tournees met het Dutch Symphonic Wind Orchestra zong ze opera-aria’s en liederen uit het romantische repertoire van onder andere Rossini, Tchaikovsky, Mahler en Bizet.

Sinds 2011 is ze actief als zangdocente bij het Nieuw Amsterdams Kinderkoor, waar ze later ook werd aangesteld als repetitor. In 2015 groeide ze door tot dirigent van de Talentenkoren. Ze verzorgde zeer recentelijk nog de instudering van het kinderkoor voor de opera Khovanshchina van Moussorgsky bij De Nationale Opera.

terug