Meedoen?

Zou je als zanger of instrumentalist willen meedoen met het HBG? We maken graag kennis met je!

 

Met twee concerten en zes cantates per jaar is er voor elk wat wils; inschrijving gaat per project. Voor de concerten wordt zo'n zes tot acht keer gerepeteerd, voor de cantates repeteert het orkest één keer en het koor doorgaans drie keer.

 

Voor meer informatie en aanmelding voor een auditie, mail naar

Kees Schram: schram.kees@gmail.com (koor)

Evelien Tollenaar: evelien@box.nl (orkest). 

 

 

 

Wat zeggen HBG'ers erover?


Een koor-auditie, hoe gaat dat?

Iedereen die graag in het koor van het HBG wil zingen, moet auditie (stemtest) doen. Voor jou en voor ons is het belangrijk om te bepalen of je aanleg voor het zingen in ons koor toereikend is, en zo ja, wat voor soort stem je hebt en hoe deze past in de koorklank die wij nastreven.

 

De stemtest leg je af bij onze dirigent, Gilles Michels. Meteen na de stemtest hoor je of we met je door willen gaan.

De stemtest houdt in:

- kleine zangoefeningen om het stembereik en de stemsoepelheid te kunnen bepalen: hoe pas je bij onze sopranen, alten, tenoren of bassen?
- een luisteroefening om theoretische kennis en gehoor te testen: kun je intervallen herkennen en zuiver zingen, kun je uit een pianoakkoord de grondtoon bepalen?
- een eenvoudige a vue zangoefening om te zien in hoeverre je bladmuziek kunt lezen, begrijpen en in klank kunt omzetten.

Als je lang geleden bij het koor van het Haags Barokgezelschap hebt gezongen en opnieuw met ons zou willen meedoen, ook dan kan van je gevraagd worden een stemtest af te leggen om te zien hoe je stem zich heeft ontwikkeld.

 

Heb je vragen? Stuur een mailtje naar Kees Schram of bel hem: 070 324 2459.