Nieuws

Abonneer uzelf op de nieuwsbrief van het Haags Barokgezelschap!

De laatste nieuwsbrief leest u hier.


28 november 2021

Met spijt moeten we u mededelen dat het Haags Barokgezelschap als gevolg van de door de Rijksoverheid afgekondigde verscherpte maatregelen de geplande concerten op 17 en 19 december 2021 heeft moeten annuleren. De huidige restricties t.a.v. openstellingstijden voor culturele activiteiten, de 1,5 meter regel en en beperkingen t.a.v. repetitiemogelijkheden en de oplopende cijfers hebben er toe bijgedragen dat we dit betreurenswaardige besluit hebben moeten nemen.

Indien u reeds kaarten had aangeschaft voor een van deze concerten verwijzen we u door naar de pagina met veelgestelde vragen voor de financiële afwikkeling.

We hopen u in betere tijden weer bij onze concerten te mogen verwelkomen, voor nu wensen wij een goede gezondheid toe.

 


28 oktober 2021

Op zondag 31 oktober om 10.00 uur vindt er weer een cantatedienst plaats in de Nieuwe Badkapel.

Hierin zal de cantate Ein feste Burg ist unser Gott, BWV 80 van J.S. Bach ten gehore worden gebracht.

Bach schreef deze cantate voor Hervormingsdag – Reformationsfest – op 31 oktober 1735. De hele cantate is dan ook gebaseerd op het bekende koraal ‘Ein feste Burg ist unser Gott’ van reformator Maarten Luther, die de tekst en de muziek schreef. Luther baseerde zijn lied op Psalm 46 ‘God is voor ons een veilige schuilplaats, een betrouwbare hulp in nood’. Door de hele cantate heen is dit lied – dat bovenal een lied van vertrouwen is – verwerkt, zoals u op 31 oktober kunt horen!

Uitvoerenden zijn het koor en het orkest van het Haags Barokgezelschap onder leiding van Gilles Michels. Solisten zijn Sae-jeong Kim (sopraan), Emilie Wijers (alt), Francis Ng (tenor) en Johan Vermeer (bas). Muzikale medewerking aan deze dienst wordt verder verzorgd door organist Bert Mooiman. Voorganger is ds. Charlotte van der Leest.


De dienst in de Dorpskerk is live te volgen via deze link.


7 september 2021

Op zondag 19 september om 10.00 uur vindt er weer een cantatedienst plaats in de Nieuwe Badkapel. Hierin zal de cantate Christus, der ist mein Leben (BWV 95) van J.S. Bach ten gehore worden gebracht.  Uitvoerenden zijn de Cantorij Nieuwe Badkapel en het orkest van het Haags Barokgezelschap o.l.v. Gilles Michels. Solisten zijn Elise van Es (sopraan), Felipe Gallegos (tenor) en Klaas Aantjes (bas). Wilt u de cantatedienst live bijwonen in de Nieuwe Badkapel, dan dient u zich aan te melden i.v.m. COVID-19. Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Aanmelden kan tot en met 18 september, 12.00 u. via de website van de Nieuwe Badkapel. 

 

Ds. Charlotte van der Leest schrijft over deze cantate: "Bach schreef deze cantate voor de 16e zondag na Trinitatis, waarop in de traditie van de kerk gelezen wordt over een jongen uit Naïn die Jezus uit de dood opwekt (Lucas 7, 11-17). De hele cantate is een grote hunkering naar de dood en naar het hiernamaals. Zo bevat de cantate strofen van maar liefst vier begrafenisliederen. De muziek van de cantate is echter ook levendig, zoals u 19 september kunt horen!"


30 januari 2021 

Als gevolg van de COVID-19 maatregelen zijn de cantatediensten van 14 februari a.s.in de Nieuwe Badkapel in Scheveningen en de Dorpskerk in Wassenaar tot onze grote spijt geannuleerd. Houd de agenda in de gaten voor onze toekomstige activiteiten.


2 december  2020

Als gevolg van de COVID-19 maatregelen wordt de cantate van zondag 13 december enkel in de Nieuwe Badkapel uitgevoerd, en niet zoals eerder vermeld ook in de Dorpskerk te Wassenaar. De cantatedienst in de Nieuwe Badkapel wordt live uitgezonden via kerkdienstgemist.nl


4 november 2020

Cantatedienst bij u thuis! Alhoewel de COVID-situatie voor de meesten mensen de afgelopen maanden een enorme belemmering vormt in het dagelijks leven zijn er ook ' voordelen'  verbonden aan de huidige situatie. Sinds enige tijd is het mogelijk kerkdiensten in de Nieuwe Badkapel live te volgen via kerkdienstgemist.nl. Ook kunt hier cantates terugkijken. Momenteel is de cantate van 20 september 2020 beschikbaar. Op 8 november wordt er wederom een cantate uitgevoerd (BWV 55, Ich armer Mensch, ich Sündenknecht, BWV 55 (J.S. Bach).


1 oktober 2020

Helaas heeft de stuurgroep naar aanleiding van de nieuwe COVID-maatregelen moeten besluiten de repetities voor het Requiem van Mozart te staken. Dit betekent dat er ook geen presentatie zal plaatsvinden. De stuurgroep heeft er alles aan gedaan om een presentatie van het stuk toch mogelijk te maken in deze woelige tijden, tevergeefs. 

Wel kunnen we u melden dat de presentatie van The Lark doorgang kan vinden, weliswaar in aangepaste vorm met zeer beperkte publiek. De stuurgroep vindt het belangrijk muzikale activiteiten te blijven ontplooien en beraadt zich dan ook op nieuwe plannen die wel uitvoerbaar zijn onder de striktere maatregelen.

Belangstellenden die zich hadden aangemeld voor The Lark op 3 oktober a.s. hebben persoonlijk bericht ontvangen t.a.v. gewijzigde tijden.


18 september 2020

Wij zijn er nog, hoor, en weerstaan op moedige én verstandige wijze het corona-virus. Momenteel repeteren we voor het Requiem van Mozart dat we op vrijdag 9 oktober in de Bergkerk zullen uitvoeren. Inmiddels zijn alle beschikbare bezoekersplaatsen vergeven.


15 april 2020

Dank voor uw steun!

Het Haags Barokgezelschap en de professionele musici zijn u zeer dankbaar voor uw steun en gulle giften in deze moeilijke tijden.

 

De steunbetuigingen die wij per e-mail hebben ontvangen en de genereuze gebaren van ons publiek ten behoeve van de professionele musici die door de afgelasting van de Matthäus Passion zijn gedupeerd zijn hartverwarmend ontvangen en goed terechtgekomen. Het Haags Barokgezelschap wenst eenieder een goede gezondheid toe, en hoopt u in betere tijden weer te mogen ontroeren met prachtige muziek. Blijft u de website in de gaten houden voor de meest actuele informatie met betrekking tot onze concerten.


16 maart 2020,

Update - Matthäus Passion van het Haags Barokgezelschap op vrijdag 3 en zaterdag 4 april afgelast.

 

Naar aanleiding van de maatregelen van de Overheid ten aanzien van de uitbraak van COVID-19 heeft de stuurgroep van het Haags Barokgezelschap moeten besluiten de Matthäus-Passionconcerten op vrijdag 3 en zaterdag 4 april 2020 te annuleren.

 

Uiteraard vinden we dit erg vervelend voor degenen die reeds kaarten hebben gekocht, maar ook voor de uitvoerende musici die in deze drukke periode doorgaans een groot deel van hun inkomen moeten verwerven en die inkomsten als ZZP'er nu mislopen. Wenst u de musici met uw financiële bijdrage te steunen in deze tijden, dan doet het Haags Barokgezelschap aan u de oproep af te zien van terugbetaling van toegangskaarten.

 

Indien u uw toegangskaarten wel wenst te retourneren, klik dan hier voor meer informatie.26 oktober 2019,

Nieuwsbrief

Het Haags Barokgezelschap werkt momenteel aan een nieuwe, professionelere nieuwsbrief met behulp van Mailchimp. Wilt u ook in de toekomst op de hoogte blijven van het laatste nieuws betreft cantates en concerten van het Haags Barokgezelschap? Laat dan hier uw gegevens achter.

 

Tot medio 2020 zullen wij de nieuwsbrief ook nog op de oude wijze versturen, daarna stappen we geheel over op Mailchimp. U moet zich opnieuw aanmelden voor deze nieuwsbrief omdat we uw persoonsgegevens (e-mailadres) niet zonder uw toestemming aan andere partijen mogen verstrekken in het kader van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).


25 november 2019,

Kerstconcert

Op vrijdag 20 december en zondag 22 december geven we ons jaarlijks kerstconcert. Het belooft een muzikaal kerstverhaal te worden met muziek van J.S. Bach, Ch. Graupner en A. Vivaldi. Hieronder ziet u een impressie van een repetitie en de cantatedienst op 15 december in de Dorpskerk te Wassenaar: een deel van het Weihnachtsoratorium als voorproefje van het kerstconcert.


23 september 2019,

De cantate Nach dir, Herr, verlanget mich, BWV 150 van J.S. Bach  gaan we in in drie prachtige kerken uitvoeren: de Nieuwe Badkapel (10 november), de Dorpskerk in Wassenaar (10 november) en de Pieterskerk in Leiden (24 november). Daarnaast staat het motet Siehe, des Herrn Auge siehet auf die, HoWV V.52 van G.A. Homilius op het programma. Bekijk de concertagenda voor meer informatie.1 september 2019,

We hebben nu een gastenboek op onze website. We horen graag wat u van onze uitvoeringen vindt.


30 april 2019,

Bij de cantatediensten in de Nieuwe Badkapel bent u al van ons gewend dat koor en orkest meedoen aan het slotlied van de dienst. Maar we zullen steeds vaker niet alleen de cantate uitvoeren, maar ons ook laten horen met een extra vocaal of instrumentaal stuk. Gewoon omdat we het leuk vinden.